Bramboračka bez hub

10. ledna 2014 v 19:11 | eL• |  Recepty
Ingredience

2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 menšího celeru
4 brambory
2 stroužky česneku
máslo
hrst majoránky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
rozšlehané vejce
1,7 l vody
(bujón)


Oloupeme brambory a nakrájíme na menší kostky. Dáme je vařit zvlášť do hrnce. Na másle si osmahneme cibuli a mrkev na kostičky. Po usmažení přilijeme 1,7 l vody a přidáme na kostičky nakrájený petržel a celer. Pak prolisujeme česnek. Vaříme a přidáváme veškeré koření. Sůl a pepř až nakonec podle chuti. Chvilku povaříme, pak vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme ponorným mixérem - tím se bramboračka zahustí. Přidáme již uvařené brambory. Nakonec vlijeme rozšlehané vejce a ještě tak minutku vaříme. Podáváme s chlebem.
Pokud máte radši výraznější chuť, můžete přidat bujón.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Just me Just me | Web | 11. ledna 2014 v 10:39 | Reagovat

Děkuju za inspiraci :) nemám ráda houby, takže ten recept je super :) jinak máš krásnej design :))

2 eL• eL• | Web | 11. ledna 2014 v 11:11 | Reagovat

Já právě taky nemám ráda houby. :) Děkuji za pochvalu. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama